Suikerrace 19 november 2023

HOME / nieuws / Suikerrace 19 november 2023

Het waren 6 Tor ploegen die met een volle botenwagen naar Roosendaal reden om op zondag 19 november aan de Roosendaalse vliet een 7 km wedstrijd te varen.

Zoals gebruikelijk waait het hier altijd en heb je hem altijd tegen. Als je geluk hebt is het droog tijdens het oproeien en tijdens het wachten op de start. Helaas was ons dat geluk niet beschoren. Het weer was op zijn zachts gezegd onstuimig. Voor de zekerheid werden na het opriggeren de boten op de wal aan een boom vastgebonden.

Op het water was het wisselend, zowel windkracht 6 als stukken die in de luwte lagen. Hoe beter je onder hogerwal kon varen hoe makkelijker het was. 

De ongestuurde mannen dubbelvier in de Senator met Ruud op slag en Jan-Hein, Raymond en Frits waren voor de tweede keer van de partij. Zij hebben goed gevaren maar vonden het sturen lastig onder de hogerwal, zeker als er ook een andere boot in de weg ligt. Uiteindelijk waren ze tevreden met een tijd van 31:02.


Ria en Gerry voeren in de dames dubbeltwee met de Imperator, zij versloegen de andere dames dubbeltwee en waren tevreden met de tijd van 37:27. Marion en Maarten die hier vorig jaar hun wedstrijd-doop beleefden waren ook dit jaar van de partij met een mooie tijd van 34:26, zij werden tweede van de vier deelnemers. De dames dubbelvier met Heleen (Hertog), Mandy, Femke en Merit in de promotor werden gestuurd door Marijke en haalden blik in hun veld met een tijd van 31:44. Jacob-Jan en Martijn in de mannen dubbeltwee trokken ook blik met een tijd van 31:35. Het harde trainen van de beide heren op de ergometer en op de baan begint zijn vruchten af te werpen. Het is hun eerste blik, hieperdepiep hoera!

De mix 4x met Julian op slag en Antoinette, Floortje en Joost voer in een geleende boot en riemen van Vidar (als gevolg van de aanvaring en de schade van de TORIS). Zij trokken blik en de beker voor de snelste mix ploeg met een tijd van 28:52. Deze komt naast de beker van vorig jaar in onze prijzenkast te staan.


Uiteindelijk keerden 11 van de 19 roeiers van Tor met een blik suiker huiswaarts. Maar de zoete herinnering aan een onstuimige roeiwedstrijd was voor allen.
Joost Jansen

logo-tor-placeholder

meer nieuws

De Groene Groene Harttocht 2024

De Groene Harttocht op Tweede Pinksterdag

Op avontuur met Marijke, Inge, Maureen en Corien. Elk jaar organiseert...
Eiffeltorren Weerribben 2024

De Eiffeltorren naar de Weerribben

In het laatste weekend van de meivakantie reisden de Eiffeltorren...
Opening-loods-20241304-00005

Splinternieuw botenhuis geopend

Dankzij nieuwe loods is TOR klaar voor de toekomst  De...