Over TOR

HOME / VERENIGING / Over TOR

TOR, sinds 1985 dé roeivereniging voor Tilburg en omstreken, is gelegen op een prachtige plek aan het Wilhelminakanaal, vlakbij recreatiepark de Beekse Bergen. Een gezellige, gemoedelijke en actieve vereniging, voor jong en oud.

Ons paviljoen, gelegen in een aarden wal en bedekt met een grasdak, is in 2003 grotendeels door onze leden zelf gebouwd. Door de grote ramen die de gehele voorkant van het clubhuis beslaan, heb je een prachtig uitzicht op het Wilhelminakanaal en de Watersportbaan Tilburg. In 2023 verrees naast het paviljoen een ruim botenhuis.

Voor iedereen

Alle recreanten zijn van harte welkom, en heb je nog nooit geroeid dan kun je dat bij TOR leren.
Hierbij ligt de nadruk op technisch, veilig en blessurevrij roeien. Tijdens toertochten bij andere verenigingen kun je ook op ander water roeien en ook wedstrijdroeiers komen bij TOR aan hun trekken. Op verschillende niveaus nemen zij deel aan wedstrijden, zowel op de eigen roeibaan als bij andere verenigingen in Nederland.

Actieve jeugdafdeling

TOR heeft een actieve jeugdafdeling. Wekelijks krijgen jeugdleden instructie en regelmatig worden leuke activiteiten georganiseerd. Ook op wedstrijdniveau heeft de TOR-jeugd een imposante staat van dienst, getuige de goede resultaten op nationale- en internationale wedstrijden.

Wedstrijden bij TOR

De Oktoberregatta, onze 6,5 kilometer achtervolgingswedstrijd van Haghorst naar Tilburg op de eerste zaterdag in oktober is het hoogtepunt van de activiteitenkalender van TOR. Daarnaast strijden de masters van Nederland, België en Duitsland jaarlijks boord aan boord op onze wedstrijdbaan tijdens de Dutch Masters Open.

Kom roeien bij TOR

Eigenlijk is er altijd wel wat te beleven bij TOR. Blijf op de hoogte via Facebook en Instagram. Wij informeren onze leden regelmatig  over alle evenementen in onze nieuwsbrief Diginieuws, waarin de laatste ins en outs over de club beschreven staan. Is roeien ook iets voor jou? Probeer het eens uit met een gratis proefles.