Splinternieuw botenhuis geopend

HOME / nieuws / Splinternieuw botenhuis geopend

Dankzij nieuwe loods is TOR klaar voor de toekomst 

De nieuwe botenloods van de Tilburgse Open Roeivereniging is op zaterdag 13 april feestelijk geopend. De nieuwe botenloods biedt ruimte aan maximaal honderd boten. 

Het voorbije jaar verrees op de kop van de Watersportbaan Tilburg een prachtig nieuw botenhuis. Het ruime pand is gerealiseerd door STB Steenbergen Bouwwerken met hulp van talloze TOR-vrijwilligers. Het nieuwe botenhuis biedt ruimte aan honderd boten. Daarnaast bevat de nieuwbouw ook een bestuurskamer, bergruimte en een grote trainingsruimte met roeimachines. 

Het kostbare pand is deels door de leden van de Tilburgse Open Roeivereniging gefinancierd. TOR stelde de leden in staat om een bedrag te lenen aan de club tegen een aantrekkelijk percentage. Op die manier wist de roeivereniging meer dan 100.000 euro op te halen. 

De feestelijke openingshandeling werd zaterdag verricht door het bestuur, leden van de club en diverse vertegenwoordigers van gemeente Hilvarenbeek en de gemeente Tilburg. Dat alles nadat Neptunus, de god van de zee, aan was komen varen met vier nimfen ter assistentie.

Voorzitter Hans de Krijger is trots op de vereniging en het splinternieuwe botenhuis. “Dit nieuwe gebouw stelt ons in staat om onze leden nog beter te bedienen en onze vloot verder uit te breiden. We zijn helemaal klaar voor de toekomst.”

Opening-loods-20241304-00005

meer nieuws

Opening-loods-20241304-00005

Splinternieuw botenhuis geopend

Dankzij nieuwe loods is TOR klaar voor de toekomst  De...
logo-tor-placeholder

Opening nieuwe loods op zaterdag 13 april 2024

In 2023 is de nieuwe botenloods gerealiseerd. Dit is gelukt...
logo-tor-placeholder

Help om van de DMO/DJO en de Oktoberregatta een succes te maken

We zijn al een paar weekenden bezig om als wedstrijdcommissie...