Watersportbaan Tilburg

HOME / VERENIGING / Watersportbaan Tilburg

Een van drie roeibanen in Nederland

Nederland telt drie roeibanen. Een van die banen is de Watersportbaan Tilburg. Deze baan is in 1977 en 1978 als verbreding van het Wilhelminakanaal aangelegd als een 4-baans roeibaan van 2000 meter. Behalve TOR gebruiken ook de Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar en KanoClub Tilburg (KCT) de baan.

De Watersportbaan Tilburg wordt met grote regelmaat gebruikt voor roei- en kanowedstrijden en trainingskampen van verenigingen uit binnen- en buitenland.

Semi-permanent 

Op het Wilhelminakanaal vindt ook reguliere scheepvaart plaats. De wedstrijdbaan heeft daarom een semi-permanent karakter. Voorzieningen die de scheepvaart belemmeren, denk aan baanmarkeringen, worden bij iedere wedstrijd opgebouwd en afgebroken.

Stichting Watersportbaan Tilburg

De Stichting Watersportbaan Tilburg (SWT) is de beheerder van de baan, en verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de baan en de daarbij behorende terreinen en materialen.

Ga voor meer informatie over de Watersportbaan Tilburg naar www.watersportbaantilburg.nl.

“De Watersportbaan Tilburg speelt een belangrijke rol in roeiend Nederland. Naast het feit dat twee roeiverenigingen gevestigd zijn aan deze baan, wordt er ook een behoorlijk aantal wedstrijden georganiseerd. Veel verenigingen, maar ook de Nederlandse roei-equipe bivakkeert regelmatig in Tilburg. Het feit dat de sporters tijdens trainingskampen kunnen logeren en eten in het recreatiepark Beekse Bergen maakt Tilburg uitermate aantrekkelijk als trainingslocatie. Zonder deze faciliteit zouden veel Nederlandse roeiers voor trainingskampen uit moeten wijken naar locaties verder weg, of verstoken blijven van de mogelijkheid om op trainingskamp te gaan.”

Koninklijke Nederlandse Roeibond