Commissies

HOME / VERENIGING / Commissies

MAAK KENNIS MET DE COMMISSIES VAN TOR

TOR bestaat bij de gratie van haar leden en vrijwilligers. We rekenen er dan ook op dat alle leden op enige manier bijdragen aan de activiteiten op het water of op de kant.

Hieronder vind je alle commissies van TOR. De commissies kunnen altijd hulp gebruiken. Vaak ook voor kortere, afgebakende taken. Wil je aanhaken? Stuur dan gerust een mailtje naar de betreffende commissie.

Commissies

Bar

De barcommissie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alles wat met de bar, kantine en keuken te maken heeft. Op zaterdag en zondag zijn de bar en de keuken tot 14.00 uur open en wordt de bar gerund door TOR-leden met bardienst. Daarnaast zorgt de commissie voor een bemande bar tijdens bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan wedstrijddagen of feesten, maar ook aan de lunch of bbq tijdens een clinic of voor trainingsweekenden van roeiers uit den lande die onze mooie baan komen bezoeken.
Een leger aan vrijwilligers houdt de gezellige bar van TOR draaiend. Je bemenst de bar altijd samen met andere TOR-leden en leert op een leuke ontspannen manier snel de vereniging en al haar leden kennen. Vind je het leuk om voor de koffie, thee, tosti’s en nog veel meer te zorgen? Meld je dan aan!

Ja, ik meld me aan

Facilitair

Het onderhoud van het clubhuis en het terrein ligt bij facilitair management. Van lampjes vervangen tot (nood)reparaties aan het gebouw, en het verzorgen van de (dak)tuin. Facilitair management voert de klusjes fluitend uit! Wil jij je handen uit de mouwen steken op TOR? Stuur dan een mailtje naar facilitair@rvtor.nl.

Ja, ik meld me aan

PR en communicatie

De PR-commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur op het gebied van PR en communicatie. De PR-commissie stelt de PR- en communicatiestrategie van TOR op, verstuurt persberichten, beheert TOR-nieuwsuitingen via (social) media en www.rvtor.nl en publiceert de nieuwsbrief Diginieuws. Deze commissie is altijd op zoek naar relevante informatie en foto’s. Ga je graag op zoek naar nieuws, heb je een vlotte pen, ben je handig met social media? Laat het de commissie weten!

Ja, ik meld me aan

Toertochten

De Toercommissie organiseert en coördineert de toertochten die de TOR-leden door heel Nederland varen. Tot het takenpakket van de commissie behoort de communicatie met organiserende verenigingen en het bijhouden van aanmeldingen. Vind jij het leuk om de leden van TOR op allerlei andere wateren te laten roeien? Sluit je dan aan bij de toercommissie!

Ja, ik meld me aan

Oktoberregatta

De Oktoberregatta (voorheen de Moordregatta) is sinds 2004 onze grootste jaarlijkse wedstrijd. Er zijn elk jaar meer dan 100 inschrijvingen. 

Voor, tijdens en na de wedstrijd moet er enorm veel gebeuren. Van communicatie en catering tot het klokken van de tijden. Deze enthousiaste commissie leidt dat allemaal in goede banen. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken. Gedurende het hele voorbereidingstraject, op de dag zelf óf bij de uitvoering van een duidelijk afgebakende taak. Je bent van harte welkom!

Ja, ik meld me aan

Wedstrijden

De wedstrijdcommissie begeleidt de TOR wedstrijden op de Tilburgse Watersportbaan. Daarnaast begeleidt de commissie wedstrijdteams en coördineert zij TOR-deelname aan landelijke wedstrijden. Denk daarbij aan het bekendmaken van wedstrijden binnen de vereniging, het verzorgen van de inschrijvingen en het botentransport. Is dit type werkzaamheden je op het lijf geschreven en heb je affiniteit met wedstrijdroeien dan is dit jouw commissie!

Ja, ik meld me aan

Coaching en begeleiding

Meer gevorderde roeiers, die zich willen verbeteren, bijvoorbeeld (en vooral) om wedstrijden te roeien kunnen bij TOR worden gecoacht en begeleid. Maak samen met hen een plan van aanpak, onderzoek hoe techniek of conditie verbeterd kunnen worden. Help anderen beter te worden.

Ja, ik meld me aan

Materiaal

Iedere roeier is uniek, iedere boot is uniek, voor ieder onderhoud en iedere schade moet een oplossing op maat gevonden worden.
Bankjes lopen opeens niet lekker meer, boegballen verdwijnen, een scheur in het kunststof, hout vraagt om een nieuwe verflaag, verbindingen die zijn gaan werken en het perfecte lampje is ook nog steeds niet gevonden.

De Materiaalcommissie bekijkt en beoordeelt schades en plant daarvoor reparaties in naast het reguliere onderhoud. Er zijn trouwe helpers onder de leden van TOR, het Klusteam, die je gerust gespecialiseerd mag noemen in de verschillende hersteltechnieken. Ben jij een echte klusser? Kom de Materiaalcommissie dan versterken! Van kleine reparaties aan boten tot complete renovaties, van fijn schilderwerk tot het betere laswerk: Alles kan. Heb je twee rechterhanden en een gezonde belangstelling voor roeimateriaal? Laat van je horen!

Ja, ik meld me aan

Jeugd

TOR heeft een actieve en gezellige jeugdafdeling met ambitie. De jeugdcommissie begeleidt jeugdige roeiers en leidt ze op, van beginners tot toppers. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor plezier met een eigen kerstdiner, een jeugdkamp, een pannenkoekenlunch en nog veel meer. Wil jij de jeugd helpen met hun roeicarrière? Meld je aan!

Ja, ik meld me aan

Instructie

De instructiegroep is een club enthousiastelingen die zich bezighoudt met de instructie en examinering van nieuwe leden en meer gevorderde roeiers. De commissie zorgt er ook voor dat er instructeurs en coaches worden opgeleid. Verder probeert de commissie roeiers bij elkaar te brengen die op zoek zijn naar een geschikte ploeg.

Wil je instructeur worden of af en toe assisteren, kun je goed informatie overbrengen en wil je vooral op het water meer uren draaien, meld je dan vandaag nog aan.

Ja, ik meld me aan