Toertochten

HOME / activiteiten / Toertochten

Neem deel aan een toertocht

Wil je wel eens in een andere omgeving roeien dan op onze roeibaan? Kennismaken met andere leden dan je eigen ploegje? Dan is deelnemen aan een toertocht iets voor jou! Wij organiseren jaarlijks deelname aan een selectie van tochten in Nederland. Doel hiervan is jullie via de toertochten met elkaar in contact te brengen en kennis te laten maken met ander roeiwater. 

Het aanbod wordt in maart-april via de site gepubliceerd, waarna je kunt intekenen.
Bekijk het meest actuele aanbod met toertochten. (Let op: je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.)

Daarnaast worden ook veel tochten door verenigingen georganiseerd waarop je zelf met een groepje kunt intekenen. Dat aanbod vind je via KNRB-website TOER!. Op het Toer! platform vind je een actuele toertochtkalender en informatie over toerroeien in Nederland.

Veilig deelnemen aan toertochten

Niet alleen het uitzicht is anders op andere locaties, ook de omstandigheden zijn anders dan op ‘ons’ kanaal. Ten eerste de afstand: het is verstandig als je enige training hebt gehad na het afroeien. Verder is het water waarop geroeid wordt meestal niet zo recht en breed; scherpe bochten, sluizen en obstakels vereisen veel stuurmanskunst.

Een goede stuur kan alleen goed sturen, als de bevelen nauwgezet door de ploeg worden opgevolgd. De roei- en aanlegcommando’s moet je dus goed onder de knie hebben. Vraag eventueel aan ervaren roeiers of de toercommissie of een bepaalde tocht geschikt is voor jouw roeiniveau.

Buitenlandse toertochten

De KNRB organiseert met enige regelmaat meerdaagse tochten in het buitenland (Denemarken, Duitsland, Frankrijk) georganiseerd. Zie hiervoor de KNRB-website Toer! of informeer bij een van de toercommissieleden.

Gastroeien bij een andere vereniging

Gastroeien betekent dat je zelf met een ploeg een boot kunt huren bij een vereniging en dat er kant-en-klare tochten klaarliggen. De toercommissie heeft een overzicht gemaakt van verschillende verenigingen waar je welkom bent. Lees meer over gastroeien bij een andere vereniging.

Handige links

Meer weten?

Heb je een vraag? Wil je nog meer tochten maken? Of heb je een suggestie voor een bijzondere roeitocht? Laat het weten aan de toercommisie van TOR. Je bereikt de toercommissie via toertochten@rvtor.nl.