De Eiffeltorren naar de Weerribben

HOME / nieuws / De Eiffeltorren naar de Weerribben

In het laatste weekend van de meivakantie reisden de Eiffeltorren naar het plaatsje De Bult (wie kent het niet) in het mooie Overijssel.

Op Buitenplaats Fredesheim hadden we twee comfortabele vakantiehuisjes gehuurd waar we twee nachtjes verbleven met 10 TOR-vrouwen. Hetty moest helaas geblesseerd afhaken nadat zij was gelanceerd door een achteropkomende scootmobiel. Maaike nam gelukkig haar plaats over.

De heenweg, op vrijdag, ging via Nationaal Park de Hoge Veluwe, waar we het Kröller-Müllermuseum bezochten. Op de terugweg, op zondag, bezochten we de Hanzestad Kampen. Maar we gingen uiteraard voor de roeitocht in de Weerribben. Met twee gehuurde C-boten van roeivereniging ’t Diep hebben we een mooie tocht van ca. 28 kilometer geroeid. Het was heerlijk weer en het was vrij rustig op het water. Een klein stukje van de tocht ging door de traditionele Giethoornse Grachten, waar we in het smalle water wat moesten slippen. Het was een heerlijke relaxte dag. De avonden waren vooral hilarisch met het spel “30 seconds” (we zullen het uitbeelden van Stampertje nooit meer vergeten). Mooie gesprekken, veel gelachten en heerlijk geroeid.

Na de weekenden in Parijs en Trier was “De Bult” ook een prachtige bestemming. Benieuwd waar de Eiffeltorren volgend jaar gaan roeien. De eerste contacten aan de Bodensee zijn gelegd…

Eiffeltorren Weerribben 2024

meer nieuws

De Groene Groene Harttocht 2024

De Groene Harttocht op Tweede Pinksterdag

Op avontuur met Marijke, Inge, Maureen en Corien. Elk jaar organiseert...
Eiffeltorren Weerribben 2024

De Eiffeltorren naar de Weerribben

In het laatste weekend van de meivakantie reisden de Eiffeltorren...
Opening-loods-20241304-00005

Splinternieuw botenhuis geopend

Dankzij nieuwe loods is TOR klaar voor de toekomst  De...