Paviljoen en botenloods

HOME / VERENIGING / Paviljoen en botenloods

Bijzonder complex op de kop van de watersportbaan

Aan de kop van de Watersportbaan Tilburg vind je het complex van de Tilburgse Open Roeivereniging bestaande uit een bijzonder paviljoen en een ruim botenhuis.

Uniek paviljoen

Het paviljoen van de Tilburgse Open Roeivereniging is in 2003 en 2004 grotendeels door de leden van TOR zelf gebouwd in nauwe samenwerking met Biologische-Bouw Collectief bv uit Riel. Behalve lagere bouwkosten zorgde deze aanpak ook voor grote betrokkenheid van de TOR-leden. Het pand is zo ontworpen dat het mooi opgaat in de natuur. Grote ramen aan de voorkant van het clubhuis bieden een prachtig uitzicht op het Wilhelminakanaal. Een aarden wal, boomstammen als draagbalken en een groen grasdak maken dat je het gebouw van een afstand nauwelijks ziet liggen. Het pand is ontworpen door Van Laarhoven Combinatie Architecten uit Gilze.

Ruim botenhuis

In 2023 opende De Tilburgse Open Roeivereniging een prachtig botenhuis. Het gebouw is gerealiseerd door STB Steenbergen Bouwwerken met hulp van TOR-vrijwilligers. Architect en TOR-lid Ton van der Hagen (Archistad) tekende voor het ontwerp en de begeleiding van de bouwactiviteiten. Het botenhuis biedt ruimte aan 100 boten. Daarnaast bevat de nieuwbouw ook een bestuurskamer, bergruimte en een grote trainingsruimte met roeimachines.