OJT 2023 : de laatste race van het jaar

HOME / nieuws / OJT 2023 : de laatste race van het jaar

Vidar organiseert ieder jaar de laatste race van het jaar en wij doen daar aan mee. Elk jaar geven we onze deelnemers van TOR door aan Vidar. Helaas ging het dit jaar anders. Vidar kreeg te maken met een plotseling overlijden van een bestuurslid. Wat een enorme impact had op de studentenverenging met allemaal jonge mensen. Het hoort niet zo te zijn dat iemand van 23 jaar komt te overlijden. Daarom gaf Vidar de organisatie uit handen, hun hoofd stond niet naar roeien en de vereniging ging in de rouwstand.


In totaal hadden 19 TOR ploegen zich aangemeld en 1 skiffeur van Dudok. Uiteindelijk waren er toch ook een aantal ploegen van Vidar die mee wilden doen en waren er uiteindelijk 28 deelnemende ploegen. Wij hadden onze hulptroepen in geroepen en dan is het echt super om te merken de bereidwilligheid van leden en ook niet-leden (ouders van Tommy en de ouders van Eva hulde en dank, maar ook 4 Dudokkers) om mee te helpen bij de organisatie.


Zo konden we op 31 december 2023 rond 10 uur starten met de laatste race over 3 km van het jaar. We hadden de C4-en als eerste laten starten zodat zij ook weer op tijd terug zouden zijn voor de korte herdenking aan het Vidar vlot. Iedereen leverde zijn beste prestatie en het waren weer spannende inhaalacties en overwinningen op jezelf over 3 km. Na de race roeiden we terug naar het vlot van Vidar waar we met alle TOR-ploegen een indrukwekkende minuut stilte hebben gehouden in het bijzijn van de Vidraten op de kant. En toen was het tijd voor oliebollen van de voorzitter en werd de brunch in gereedheid gebracht. Ook dat doen we samen en toen de uitslagen bekend werden gemaakt hebben we ook nog stilgestaan bij Edwin Roovers, oud junioren coach en wedstrijdcommissaris van TOR die de week voor kerst was komen te overlijden als gevolg van zijn spierziekte. Het was een emotionele oudejaarsdag start die we afsloten met de uitreiking van de Fred/Peter OJT dol aan de Van Loo 8+ die omgerekend de snelste tijd had geroeid (de snelste ploeg van de Mix8x+ van Julian cs). Speciale vermelding was er nog voor de C4-en waar de Heren C4x (Freek cs.) de snelste tijd roeide en omgerekend de DC4x van Djoya cs de snelste was. Op de eerste BBB van 2024 op zaterdag 17 februari zal de speciale bokaal worden uitgereikt. Daarna is alles met elkaar opgeruimd en kon het Oud en Nieuw voor eenieder starten. Op naar een nieuw roeijaar 2024 waar we weer veel mooie en leuke wedstrijden mogen roeien (te beginnen op zaterdag 3 februari met de eerste vernieuwde TOR ergometer kampioenschappen).

Uitslag

OJT-23-24

meer nieuws

De Groene Groene Harttocht 2024

De Groene Harttocht op Tweede Pinksterdag

Op avontuur met Marijke, Inge, Maureen en Corien. Elk jaar organiseert...
Eiffeltorren Weerribben 2024

De Eiffeltorren naar de Weerribben

In het laatste weekend van de meivakantie reisden de Eiffeltorren...
Opening-loods-20241304-00005

Splinternieuw botenhuis geopend

Dankzij nieuwe loods is TOR klaar voor de toekomst  De...