Help om van de DMO/DJO en de Oktoberregatta een succes te maken

HOME / nieuws / Help om van de DMO/DJO en de Oktoberregatta een succes te maken

We zijn al een paar weekenden bezig om als wedstrijdcommissie de twee wedstrijden van TOR bij onze leden onder de aandacht te brengen: de Dutch Masters Open / Dutch Junior Open Tilburg op zondag 9 juni en de Oktoberregatta op zaterdag 5 oktober. De reden dat we op tijd beginnen is dat we graag ALLE leden op de hoogte brengen dat we dit als TOR doen en dat we daar ook ALLE leden voor nodig hebben in de uitvoering van alle taken die er rondom die wedstrijden gedaan moeten worden.

Techneuten en spierkracht gezocht voor opbouw van de roeibaan

In voorbereiding op de wedstrijden moet de watersportbaan op regattasterkte gebracht worden. De komende weken moeten alle materialen gecontroleerd worden. Denk daarbij aan de stalen staander palen, baan bekabelingen (dikke staaldraad), ballenlijn, startvlot en startvlotjes, enz. Als alles gecontroleerd is en in orde bevonden, kunnen we zonder problemen twee dagen voorafgaand aan onze wedstrijd de baan opbouwen.
Het is dan fijn als we een commissie kunnen vormen die verstand heeft van techniek en die daarnaast ook man/vrouwkracht in kan brengen om alles op zijn plek te leggen. Onder begeleiding van de technische commissaris uit de wedstrijdcommissie en de SWT (Stichting Watersportbaan Tilburg) bereiden we de wedstrijdbaan en de techniek voor en breken deze na de regatta ook weer zorgvuldig af. Voor de opbouw (een paar dagen voor 9 juni) en afbouw (de avond van de regatta), hebben we ongeveer 10-12 personen nodig. Dit geldt in mindere mate ook voor de Oktoberregatta op 5 oktober. Als je mee wil helpen in deze subcommissie dan meld je je aan bij rpp@ziggo.nl. Hoe eerder we deze groep compleet hebben hoe beter.

Verbeter je roeitechniek door professionele coaching en neem optimaal voorbereid deel aan onze regatta’s

De roeitechniek die je moet beheersen als je mee wilt/gaat doen aan onze beide regatta’s. Je kunt het natuurlijk op man/vrouwkracht proberen te doen, maar de techniek helpt je om efficiëntere halen te maken en je met misschien minder kracht sneller van start naar finish komt. Als je mee wil doen met beide Regatta’s (ook op de DMO is er C4x+ over 1000m) dan kun je ook begeleiding krijgen door onze profcoach Rob de Rooij, die tegen betaling jou of je ploeg technisch voor kan bereiden op een goede wedstrijd. Ook daarvoor kun je je melden bij rpp@ziggo.nl om een afspraak te maken voor coaching.

Zo zie je dat techniek en kracht op beide vlakken noodzakelijk zijn, één in de organisatie/voorbereiding van het opbouwen van de Regatta en twee voor het daadwerkelijk racen op de wedstrijd. We hopen als wedstrijdcommissie dat we zowel veel vrijwilligers mogen begroeten om ons te helpen bij de organisatie en daarnaast veel TOR ploegen mogen begroeten tijdens de Regatta zelf.

Bedankt namens de Wedstrijdcommissie TOR
Robert-Paul Prijt

logo-tor-placeholder

meer nieuws

Opening-loods-20241304-00005

Splinternieuw botenhuis geopend

Dankzij nieuwe loods is TOR klaar voor de toekomst  De...
logo-tor-placeholder

Opening nieuwe loods op zaterdag 13 april 2024

In 2023 is de nieuwe botenloods gerealiseerd. Dit is gelukt...
logo-tor-placeholder

Help om van de DMO/DJO en de Oktoberregatta een succes te maken

We zijn al een paar weekenden bezig om als wedstrijdcommissie...