Dubbel bootgebruik bij wedstrijden

HOME / nieuws / Dubbel bootgebruik bij wedstrijden

Het kan voorkomen dat twee of meer ploegen zich inschrijven voor een wedstrijd met een voorkeur voor 1 bepaalde boot. De Roeicommissaris (RC) beslist uiteindelijk welke ploeg de gewenste boot krijgt, maar niet zonder daarvoor enkele stappen te hebben doorlopen.

  1. De RC brengt de ploegen op de hoogte van het “bootconflict” en kijkt of het mogelijk is dat de ploegen er zelf uitkomen en dat een van de ploegen een andere boot wil nemen als die beschikbaar is.
  2. De RC neemt contact op met wedstrijdleiding of er geschoven kan worden in het blokkenschema van de wedstrijd, zodat beide ploegen in dezelfde boot kunnen starten.
  3. De RC vraagt of het mogelijk is van een bevriende vereniging een boot te lenen.

Is geen van bovenstaande opties mogelijk dan wijst de RC een boot toe aan een van de ploegen. Dat is dan in beginsel de snelste ploeg; dus de ploeg die naar verwachting het hoogste zal eindigen in de categorie waarin ze starten. Wanneer dat niet helemaal duidelijk is vraagt de RC het RAC om advies en zal hij/zij daarnaar beslissen.

Als dat vaker voorkomt bij min of meer gelijkwaardige ploegen zal van beide ploegen “geven en nemen” worden gevraagd of aldus besloten.

Volgorde van inschrijven is dus geen overweging en bestaande stabiele ploegen krijgen voorrang boven incidentele ploegen.

Boek een clinic
Boek een clinic

meer nieuws

De Groene Groene Harttocht 2024

De Groene Harttocht op Tweede Pinksterdag

Op avontuur met Marijke, Inge, Maureen en Corien. Elk jaar organiseert...
Eiffeltorren Weerribben 2024

De Eiffeltorren naar de Weerribben

In het laatste weekend van de meivakantie reisden de Eiffeltorren...
Opening-loods-20241304-00005

Splinternieuw botenhuis geopend

Dankzij nieuwe loods is TOR klaar voor de toekomst  De...