Instructie – TOR

Diverse cursussen in het voor- en najaar
Ieder voor- en najaar kunnen de leden van TOR terecht bij de instructeurs voor cursussen. De vaste cursussen zoals S1(basisinstructie) en S2 en S3 worden regelmatig aangeboden S4 cursus alleen in het voorjaar. De cursus B1/B2 kunnen op aanvraag gegeven worden mits er minimaal 5 aanmeldingen zijn.
Ook St2 kunnen we op aanvraag geven. Hiervoor zijn of 7 aanmeldingen nodig of een ploeg van 7 roeiers die meegaan in de boot.

Categorieën:
S1 = roeien in gestuurde C en D boten + C/D-skiff + St 1 (basisinstructiecursus)
S2 = roeien in ongestuurde C boten + C-skiff
S3 = roeien in gestuurde gladde boten + St 1
S4 = roeien in gladde skiff + ongestuurde gladde boten
S5 = roeien in gladde skiff op wedstrijd niveau
B1 = boordroeien in gestuurde C boten + St 1
B2 = boordroeien in gestuurde gladde boten + St 1
B3 = boordroeien in ongestuurde gladde 2- en 4- boten
St1 = sturen in alle C boten of alle gladde boten m.u.v. de gladde 8
St2 = sturen in de gladde 8
St3 = sturen bij bepaalde (landelijke) wedstrijden


S2 cursus
De S2 cursus start in maart en september. Om 10.45 uur leggen we de boten in het water zodat we om 11.00 kunnen starten. De cursus bestaat uit 7 lessen. Vaste S2 instructeur is Els van de Kamp. De cursus is toegankelijk voor roeiers met voldoende S1 roei-ervaring: Je hebt minimaal een half jaar geoefend in El-Tor en Bi-Tor en kunt al goed watervrij roeien en aanleggen.
Bij de S2 cursus werken we aan roeien in ongestuurd C materiaal (C1 en C2x). We letten op de juiste volgorde van de haal, Watervrij en rechtuit kunnen varen
en strijkend kunnen aanleggen over bakboord en stuurboord. Bij aanmelding ontvang je de oefeningen die je in de C1 kunt doen ter voorbereiding.
S3 cursus
De S3 cursus start in overleg met Brigitte eind april/mei. De cursus is bedoeld voor roeiers die na de S2 cursus minimaal een jaar 1 à 2x in de week in een C4 hebben geroeid en gestuurd. Tijdens de cursus wordt de nadruk gelegd op het tillen van de gladde 4x+ boten. Ook zullen de stuurcommando's opnieuw aan bod komen.
Voor deze cursus zijn er minimaal 5 aanmeldingen nodig.,
S4 - skiffcursus
De skiffcursus van Brigitte van Spaendonck start omstreeks eind april/mei, afhankelijk van het weer en de watertemperatuur.
Bij aanmelding ontvang je oefeningen die je in de C2 kunt doen ter voorbereiding.

Aanmelden S2, S3, S4 en Coaching
Voor alle cursussen geldt: meld je aan via het betreffende aanmeldingsformulier te bereiken via de linken hieronder.

Aanmeldformulier S2 Cursus
Aanmeldformulier S3 Cursus
Aanmeldformulier S4 Cursus
Aanmeldformulier Coaching

Ergometeren/training/conditielessen
Bij voldoende vraag organiseren we tijdens de wintermaanden ergometer trainingen / conditielessen van een uur.
Op de dinsdagavond is er tijdens de basiscursus vanaf 20:00 uur voor de basiscursisten ergometerles.
Maar ook op andere avonden starten vaak groepen, die hun conditie en techniek op peil houden. Je kunt je in overleg bij hen aansluiten.
Ga je ergometeren? Login op MyFleet en schrijf je ergometer af.
Heb je een vraag over een cursus of een instructie dan mag je altijd Contact opnemen met de Instructie Commissie. Tijdens de vakantie kan het antwoord wat langer op zich laten wachten dan normaal.
Of stel je vraag persoonlijk aan de instructiecommissaris. LET WEL OP ! dat het aanmelden voor een cursus met een van linken op deze pagina moet gebeuren.

Vragen? Heb je een vraag over een Cursus? Neem via het contactformulier contact op met de Instructie. Of spreek de instructiecommisaris even aan.-->