Onze wedstrijden

Wedstrijden
TOR organiseert jaarlijks twee eigen wedstrijden: De Brabant8 en de Moordregatta. In 2018 verwelkomen wij bovendien voor de tweede keer de Dutch Masters Open op de Watersportbaan Tilburg.

Brabant8
De Brabant8 is een tweekamp, gevaren op de Watersportbaan Tilburg. De eerst twee heats worden als time trial gevaren over 3.500 meter. De derde en vierde heat start men boord aan boord over 1.000 meter, vanaf bemande startvlotten.

De loting wordt bepaald aan de hand van de ongecorrigeerde tijden van de time trial. Boord aan boord loting op basis van dicht bij elkaar liggen tijden, ongeacht het veld.

De Brabant8 is de enige wedstrijd die alleen opgesteld is voor achten, bewust vroeg in het seizoen gepositioneerd om vervolg te kunnen geven aan de Heineken en Head klassiekers. De organisatie nodigt een internationaal veld uit om voldoende competitie te hebben.

Klik hier voor meer informatie over de Brabant8 wedstrijd.

Moordregatta
De Moordregatta om de Bockenrijdersbokaal is een achtervolgingsrace over 6.500 meter met start in Haghorst en finish bij de finishtoren op de Watersportbaan Tilburg. Het is een allround wedstrijd, na de zomerperiode, voor wedstrijd- , veteranen, club- en juniorenploegen die zich voorbereiden op de nationale wedstrijden, clubvelden, juniorwedstrijden en ROW-evenementen.

Voor junioren, schoolroei- en roeivalidatieploegen is er een 2 km wedstrijd in de eerste heat. Voor bedrijven is er een speciaal programma op 1000 meter en 500 meter.

Klik hier voor meer informatie over de Moordregatta.

Dutch Masters Open Tilburg
2017 was de eerste editie van de Dutch Masters Open in Tilburg op de Watersportbaan Tilburg. Nadat de afgelopen jaren de Willem Alexanderbaan de DMO heeft georganiseerd, was het nu de beurt aan de Zuidelijke Roeibond en haar leden om de DMO in Tilburg tot een succes te maken en de Brabantse gezelligheid in het Zuiden te etaleren.
Klik hier voor meer informatie over de Dutch Masters Open.