Meteen naar de inhoud

Vrijwilligers

TOR bestaat bij de gratie van haar leden en vrijwilligers. Op welke manier draag jij je steentje bij aan onze vereniging? Ons motto is: “Samen roeien is samen dragen”. We rekenen er dan ook op dat alle leden op enige manier bijdragen aan de activiteiten op het water of “op de kant”. Er is een ruime keuze aan activiteiten waaraan je een nuttige bijdrage kunt leveren.Via Diginieuws ontvang je regelmatig oproepen om als vrijwilliger een handje uit te steken bij clinics, wedstrijden of evenementen

Onderstaande commissies kunnen altijd hulp gebruiken. Vaak ook voor kortere, afgebakende taken. Via de titelkopjes hieronder kun je alle commissies rechtstreeks mailen.

Instructie
De instructiegroep is een club enthousiastelingen die zich bezighoudt met de instructie en examinering van nieuwe leden en meer gevorderde roeiers. De commissie zorgt er dus ook voor dat er instructeurs en coaches worden opgeleid. Verder probeert de commissie roeiers bij elkaar te brengen die op zoek zijn naar een geschikte ploeg.

Heb je belangstelling om instructeur te worden of af en toe te assisteren, kun je goed informatie overbrengen en wil je vooral op het water meer uren draaien, dan is dit je ding!

Jeugd
TOR heeft een actieve en gezellige jeugdafdeling met ambitie. Jeugdige roeiers van beginners tot toppers worden opgeleid en begeleid. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor plezier met een eigen kerstdiner, jeugdkamp, pannenkoekenlunch enzovoorts. Wil jij de jeugd helpen met hun roeicarrière? Meld je aan!

Materiaal
Iedere roeier is uniek, iedere boot is uniek, voor ieder onderhoud en iedere schade moet een oplossing op maat gevonden worden.

Bankjes lopen opeens niet lekker meer, boegballen verdwijnen, een scheur in het kunststof, hout vraagt om een nieuwe verflaag, verbindingen die zijn gaan werken en het perfecte lampje is ook nog steeds niet gevonden.

De Materiaalcommissie bekijkt en beoordeelt schades en plant daarvoor reparaties in naast het reguliere onderhoud. Er zijn trouwe helpers onder de leden van TOR, het Klusteam, die je gerust gespecialiseerd mag noemen in de verschillende hersteltechnieken.

Ben jij een echte klusser? Kom de Materiaalcommissie dan versterken! Van kleine reparaties aan boten tot complete renovaties, van fijn schilderwerk tot het betere laswerk: Alles kan.  Heb je twee rechterhanden en een gezonde belangstelling voor roeimateriaal? Mail de commissie!

Coaching/begeleiding
Meer gevorderde roeiers, die zich willen verbeteren, bijvoorbeeld (en vooral) om wedstrijden te roeien kunnen bij TOR worden gecoacht en begeleid. Maak samen met hen een plan van aanpak, onderzoek hoe techniek of conditie verbeterd kunnen worden. Help anderen beter te worden.

Wedstrijd
De wedstrijdcommissie begeleidt de TOR wedstrijden op de Tilburgse Watersportbaan. Daarnaast begeleidt zij wedstrijdteams en coördineert zij TOR-deelname aan landelijke wedstrijden. Denk daarbij aan het bekend maken van wedstrijden binnen de vereniging, het verzorgen van de inschrijvingen, het botentransport etc. Is dit type werkzaamheden je op het lijf geschreven en heb je affiniteit met wedstrijdroeien dan is dit jouw commissie!

Moordregatta
De Moordregatta is sinds 2004 onze grootste jaarlijkse wedstrijd. Er zijn dan meer 100 inschrijvingen, en dus wordt er 100 keer naar het startpunt Haghorst en teruggevaren. Dat betekent dat er met veel mensen en organisaties gecommuniceerd wordt, dat er botenwagens en auto’s geparkeerd moeten worden, tijden geklokt worden en er voor eten en drinken gezorgd moet worden.

Deze enthousiaste commissie leidt dat allemaal in goede banen. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken. TOR leden die meedoen aan deze wedstrijd worden automatisch ingedeeld voor een vrijwilligerstaak op deze dag. Doe je niet mee aan de wedstrijd? Je hulp is meer dan welkom! Tijdens de voorbereiding, of op de dag zelf. Gedurende het hele voorbereidingstraject of in de uitvoering van een vooraf afgebakende taak. Je bent van harte welkom!

PR Commissie
De PR Commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur op het gebied van PR en communicatie. De PR Commissie stelt de PR en communicatiestrategie van TOR vast, stelt persberichten op, beheert TOR nieuwsuitingen via (social) media een www.rvtor.nl en publiceert de nieuwsbrief Diginieuws. Deze commissie is altijd op zoek naar relevante informatie en foto’s. Ga je graag op zoek naar nieuws, heb je een vlotte pen, ben je handig met social media? Laat het de commissie weten!

Facilitair management
Het onderhoud van het clubhuis en het terrein ligt bij facilitair management. Van lampjes vervangen tot (nood)reparaties aan het gebouw, en het verzorgen van de (dak)tuin. Facilitair management voert de klusjes fluitend uit! Wil jij je handen uit de mouwen steken op TOR? Stuur dan een mailtje naar facilitair@rvtor.nl.

Bar
De barcommissie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alles wat met de bar, kantine en keuken te maken heeft.

Op zaterdag en zondag zijn de bar en de keuken tot 14.00 uur open en wordt de bar gerund door TOR leden met bardienst. Daarnaast zorgt de commissie voor een bemande bar tijdens bijzondere activiteiten. Denk daarbij aan wedstrijddagen of feesten, maar ook aan de lunch of bbq tijdens een clinic of voor trainingsweekenden van roeiers uit den lande die onze mooie baan komen bezoeken.

Een leger aan vrijwilligers houdt de gezellige bar van TOR draaiend. Je bemenst de bar altijd samen met andere TORleden en leert op een leuke ontspannen manier snel de vereniging en al haar leden kennen. Vind je het leuk om voor de koffie, thee, tosti’s en nog veel meer te zorgen? Meld je dan aan!

Toeren
De Toercommissie organiseert en coördineert de toertochten die de TORleden door heel Nederland varen. Tot haar takenpakket behoort de communicatie met organiserende verenigingen, het bijhouden van aanmeldingen enzovoort. Ga jij graag eens op een ander water roeien en wil je wel helpen dat te regelen? Help de toercommissie!

Alle commissies zijn officieel ingesteld door de ALV en functioneren onder verantwoordelijkheid van het bestuur.