Tilburgse Open Roeivereniging – TOR

TOR, sinds 1985 dé roeivereniging voor Tilburg en omstreken, is gelegen op een prachtige plek aan het Wilhelminakanaal bij Tilburg, vlakbij recreatiepark de Beekse Bergen. Een gezellige, gemoedelijke en actieve vereniging, waar iedereen zich al snel thuis voelt.
Ons paviljoen, gelegen in een aardenwal en bedekt met een grasdak, is in 2003 grotendeels door onze leden zelf gebouwd. Door de grote ramen die de gehele voorkant van het clubhuis beslaan, heb je een prachtig uitzicht op het Wilhelminakanaal, waar de Tilburgse Watersportbaan is gehuisvest.
Recreanten, van jong tot oud, zijn van harte welkom, en heb je nog nooit geroeid dan kun je dat bij TOR leren. Hierbij ligt de nadruk op technisch, veilig en blessurevrij roeien. Tijdens toertochten bij andere verenigingen kun je ook op ander water roeien, en ook wedstrijdroeiers komen bij TOR aan hun trekken. Op verschillende niveaus is het mogelijk om aan wedstrijden deel te nemen, zowel op de eigen roeibaan als bij andere verenigingen in Nederland.
TOR heeft een actieve jeugdafdeling. Wekelijks krijgen jeugdleden instructie en regelmatig worden leuke activiteiten georganiseerd. Ook op wedstrijdniveau heeft TOR-jeugd een imposante staat van dienst, getuige de goede resultaten op nationale- en internationale wedstrijden.
De moordregatta.nl, een 6,5 kilometer achtervolgingswedstrijd van Haghorst naar Tilburg op de eerste zaterdag in oktober en de ZRB-wedstrijd, samen met studentenvereniging Vidar, zijn bekende hoogtepunten op de activiteitenkalender van TOR.
Ook de Midzomersprint in de kortste nacht van het jaar geniet enige reputatie. Eigenlijk is er altijd wel wat te beleven bij TOR, zoals onze Facebook-pagina bewijst. Onze leden worden geinformeerd over alle evenementen. Elke twee weken ontvangen ze een mail met het Diginieuws, waarin de laatste ins en outs over de club beschreven staan. Ook heerst er een levendige TOR Twitter-cultuur (@rv_tor). Is roeien ook iets voor jou?
Probeer het eens uit met een
gratis proefles!