Meteen naar de inhoud

Toertochten

Wil je wel eens een ander uitzicht tijdens het roeien?
Voel jij je vrij op het water, bij weer of geen weer?
Alle reden om mee te doen met toertochten!

Veel roeiverenigingen organiseren toertochten zodat anderen ook kennis kunnen maken met hun mooie omgeving. Toerroeien is vooral leuk omdat je een tocht kunt kiezen waar je in een andere omgeving bent, en contact kunt leggen met roeiers van andere verenigingen. Meedoen geeft ook het gevoel van saamhorigheid en gezelligheid. De tochten variëren in afstand. Maar gezellig is het altijd. Vaak wordt er afgesloten met een drankje en soms een diner.

Wat dacht je van roeien door de Amsterdamse grachten in het lentezonnetje, langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Of roeien over de Utrechtse Vecht, midden door pittoreske dorpje van Nijenrode tot een oude molen. Zo kan ik nog wel even doorgaan, kortom je moet het zelf meemaken…

Tochten
Wil je mee en ben je benieuwd welke tochten er zoal zijn? In het voorjaar wordt altijd een bijeenkomst gehouden in het clubhuis waar je je in kunt schrijven. Hierover wordt in Diginieuws bericht.

De KNRB heeft een online overzicht.
Ook staan in het januari blad van de KNRB veel toertochten vermeld.

Hoe werkt het:
Tijdens de inschrijving schrijf je je in voor een tocht, alleen of met een groep. Je betaalt bij de inschrijving. Informatie over de tocht (tijd, plaats) ontvang je van de toercommissie. Meestal worden de boten van de organiserende vereniging gehuurd, maar je kunt ook een boot van TOR meenemen. Dit moet je dan wel zelf regelen. Verder regel je zelf met je roeimaten het vervoer.

Let wel op!
Niet alleen het uitzicht is anders op andere locaties, ook de omstandigheden zijn anders dan op “ons Kanaal”. Ten eerste de afstand: het is verstandig als je enige training hebt gehad na het afroeien. Verder is het water waarop geroeid wordt meestal niet zo recht en breed; scherpe bochten, sluizen en obstakels vereisen veel stuurmanskunst. Een goede stuur kan alleen goed sturen, als de bevelen nauwgezet door de ploeg worden opgevolgd. De roei en aanleg commando’s moet je dus goed onder de knie hebben. Vraag eventueel aan ervaren roeiers of een bepaalde tocht geschikt is voor jouw roeiniveau.

Andere mogelijkheden
Er worden door de KNRB meerdaagse tochten in binnen en buitenland (Denemarken, Duitsland, Frankrijk) georganiseerd. Zie hiervoor de KNRB website of informeer bij een van de toercommissieleden.

Wil je nog meer tochten maken of heb je een suggestie voor een bijzondere roeitocht?
Laat dit ons dan even weten.

Groeten van de toercommissie
toercommissie@rvtor.nl

Via de link hieronder vind je de inschrijvingslijst voor de toertochten van 2016 – wel even inloggen!
2016 Toertocht Inschr...