Meteen naar de inhoud

Toertochtinformatie

Wil je meedoen aan een tertocht en ben je benieuwd welke tochten er zoal zijn? In het voorjaar wordt altijd een bijeenkomst gehouden in het clubhuis waar je je in kunt schrijven. Hierover wordt in Diginieuws bericht. De KNRB heeft een online overzicht en een actuele kalender. Ook staan in de januari-editie van het blad van de KNRB veel toertochten vermeld.

Zo neem je deel aan een toertocht

Tijdens de inschrijving schrijf je je in voor een tocht, alleen of met een groep. Je betaalt bij de inschrijving. Informatie over de tocht (tijd, plaats) ontvang je van de toercommissie.
Meestal worden de boten van de organiserende vereniging gehuurd, maar je kunt ook een boot van TOR meenemen. Dit moet je dan wel zelf regelen. Verder regel je zelf met je roeimaten het vervoer.

Veilig deelnemen aan toertochten

Niet alleen het uitzicht is anders op andere locaties, ook de omstandigheden zijn anders dan op ‘ons’ kanaal. Ten eerste de afstand: het is verstandig als je enige training hebt gehad na het afroeien. Verder is het water waarop geroeid wordt meestal niet zo recht en breed; scherpe bochten, sluizen en obstakels vereisen veel stuurmanskunst.

Een goede stuur kan alleen goed sturen, als de bevelen nauwgezet door de ploeg worden opgevolgd. De roei- en aanlegcommando’s moet je dus goed onder de knie hebben. Vraag eventueel aan ervaren roeiers of een bepaalde tocht geschikt is voor jouw roeiniveau.

Buitenlandse toertochten

De KNRB organiseert met enige regelmaat meerdaagse tochten in het buitenland (Denemarken, Duitsland, Frankrijk) georganiseerd. Zie hiervoor de KNRB website of informeer bij een van de toercommissieleden.

Meer weten?

Heb je een vraag? Wil je nog meer tochten maken? Of heb je een suggestie voor een bijzondere roeitocht? Laat het weten aan de toercommisie van TOR.