Toertochtinformatie – TOR

Toertochten Wil je mee en ben je benieuwd welke tochten er zoal zijn? De KNRB heeft een online overzicht. Ook staan in het januari blad van de KNRB veel toertochten vermeld.
Hoe werkt het
Op deze pagina vind je een aantal door de Toercommissie uitgeselecteerde toertochten. (wel eerst inloggen..) Wanneer je door klikt op de linken van de betreffende tocht kun je je aanmelden. Je kunt per toertocht zien wie er zich nog meer heeft aangemeld (let op verwerking kan enige minuten duren alvorens wordt weergegeven). Voor de plekken waar beperkte inschrijving mogelijk is wordt dit aangegeven. Indien het maximum aanmeldingen is bereikt is inschrijven niet meer mogelijk. Ook vind je informatie over de tocht (tijd, plaats). Attentie! Inschrijven schept een verplichting tot betalen. Mocht je ineens toch niet kunnen zul je zelf een vervanger moeten zoeken.
De betaling
Betalen voor de toertocht gebeurt na het ontvangen van een mail van de Toercommissie. In deze mail wordt verzocht om het openstaande bedrag te voldoen. Het bedrag dient binnen een week na ontvangst van dit betaalverzoek worden voldaan. De inschrijving is pas na betaling definitief.
Welke boten
Meestal worden de boten van de organiserende vereniging gehuurd, maar je kunt ook een boot van TOR meenemen. Dit moet je dan wel zelf regelen. Verder regel je zelf met je roeimaten het vervoer.
Let wel op!
Niet alleen het uitzicht is anders op andere locaties, ook de omstandigheden zijn anders dan op “ons Kanaal”. Ten eerste de afstand: het is verstandig als je enige training hebt gehad na het afroeien. Verder is het water waarop geroeid wordt meestal niet zo recht en breed; scherpe bochten, sluizen en obstakels vereisen veel stuurmanskunst. Een goede stuur kan alleen goed sturen, als de bevelen nauwgezet door de ploeg worden opgevolgd. De roei en aanleg commando’s moet je dus goed onder de knie hebben. Vraag eventueel aan ervaren roeiers of een bepaalde tocht geschikt is voor jouw roeiniveau.
Andere mogelijkheden
Er worden door de KNRB meerdaagse tochten in binnen en buitenland (Denemarken, Duitsland, Frankrijk) georganiseerd. Zie hiervoor de KNRB website of informeer bij een van de Toercommissieleden. Wil je nog meer tochten maken of heb je een suggestie voor een bijzondere roeitocht? Laat dit ons dan even weten.
Groeten van de Toercommissie. contactformulier