Meteen naar de inhoud

In Memoriam John Driessen, ‘bijzonder lid’ van de Tilburgse Open Roeivereniging

Op donderdag 23 augustus 2018 verloren we ons ‘bijzonder lid’ John Driessen.

Iedereen die al een tijdje meeloopt binnen TOR kende John, de aimabele en flegmatieke ‘man achter de bar’ in onze vereniging. Met zijn karakteristieke stem, kop en uitspraken was hij een vertrouwd aanspreekpunt voor alle leden; een sfeerbepaler en de pure belichaming van de O uit onze verenigingsnaam: open, gastvrij, en geïnteresseed in de mensen om hem heen.

In mei 1996 werd hij verenigingsondersteuner. Het klikte meteen met deze bohemien met zijn bijzondere levenswandel en instelling. TOR bestond in die tijd nog alleen uit een oude houten loods met een brak fornuis, er was geen kachel en de wind waaide door de kieren. Binnen no time was het John’s domicilie, en voor we het wisten had hij permanent gezelschap van twee katten, Torkat en Kator.

Sinds die eerste dag is hij uitgegroeid tot een vaste waarde op TOR. Als verenigingsassistent draaide hij de bar, deed hij allerhande klusjes en werd hij befaamd vanwege zijn pannenkoeken en zijn geweldige kerstdiners! Tijdens de bouwperiode van ons paviljoen zorgde hij voor geweldige lunches aan de waterkant voor alle meebouwende leden. Met en uit niets kon hij een prachtige maaltijd op tafel toveren. Menig lid heeft aan de bar mooie diepe gesprekken gevoerd met hem als filosoof/barman.

In 2003 werd hij tijdens een speciale ALV tot ‘bijzonder lid’ benoemd voor zijn verdiensten. Tot aan zijn pensioen was hij 3 dagen per week op TOR, maar ook ná zijn pensioen beef hij actief; achter de bar en vooral bij de matcie. Zijn aanwezigheid op de woensdagen was een wezenlijke voorwaarde voor het functioneren van de matcie. Hij zorgde met zijn koffie, tosti’s en uitsmijters voor de zeer gewaardeerde omgeving, waarbinnen de matcie haar werk kon doen.

Met John kon je goed praten. Hij had heel persoonlijke visies en vergezichten op de maatschappij en de wereld en die wilde hij graag delen met degenen die hij wat beter kende. Hij voelde zich thuis binnen de matcie en vond daar de vrijheid zich te uiten, zoals hij dat graag wilde.

De laatste maanden ging zijn gezondheid snel achteruit en uiteindelijk werd hij verpleegd in het hospice in Waalwijk. Een aantal leden heeft John bezocht tot in zijn laatste uren. Hij vertelde hen dat hij volledig vrede had met het einde van zijn aardse leven.

TOR gaat deze bijzondere man heel erg missen!