Meteen naar de inhoud

Maak kennis met de roeisport en TOR

Ben je benieuwd of roeien een sport voor je is? Heb je zin om het een keer te proberen? Kom dan naar de Tilburgse Open Roeivereniging voor een gratis proefles! Daarvoor kun je twee keer per jaar (maart en september) helemaal gratis bij ons terecht. Stap met andere geïnteresseerden in een boot en ervaar hoe het is om te roeien.

De proefles start op zaterdag in de tweede helft van de ochtend met een kop koffie of thee. Je krijgt een korte uitleg over onze vereniging en de mooie locatie aan het Wilhelminakanaal. Vervolgens ga je de botenloods in, waar je uitleg krijgt over de verschillende boten. Aansluitend stap je op de ergometer en maak je kennis met de roeihaal. Deze korte uitleg is voldoende om een eerste keer, uiteraard onder begeleiding, in een boot te stappen en een stukje te roeien! Ben je na de proefles met het roeivirus besmet? Geef je dan na de les op voor de basiscursus. 

Veelgestelde vragen over de proeflessen van TOR

De proefles kost niets. Haak gewoon aan en kijk of je het leuk vindt. Na afloop van de proefles kun je bepalen of je de beginnerscursus wil volgen.

Absoluut. Onze ervaren instructeurs leren iedereen roeien. Of je nou 15, 35 of 65 bent. En of je nou wel of geen ervaring hebt. De enige eis die we stellen is dat je een zwemdiploma hebt.

Ja. Om lid te worden van TOR moet je kunnen zwemmen.

Dat bepaal je zelf. Je kunt aanhaken bij een groepje en wekelijks trainen. Of misschien wil je op een paar momenten in de week die jou schikken lekker in je eentje roeien. Ook wedstrijden en toertochten behoren tot de mogelijkheden. Als je eenmaal lid bent en de slag te pakken krijgt, ontdek je vanzelf wat bij jou past. TOR begeleidt je daarbij. Een gratis proefles is een mooie eerste stap richting het lidmaatschap. Meld je aan!

Natuurlijk. Tijdens jouw proefles zorgen de ervaren instructeurs van TOR dat je veilig kunt roeien op het kanaal. Alle regels die op het water gelden, komen later aan bod tijdens de introductiecursus. Die heb je binnen de kortste keren onder de knie.