Tradities op TOR – Het Kerstdiner

Tradities op TOR – Het Kerstdiner

 

Inmiddels heeft onze 32 jarige vereniging een paar stevige tradities. Eén ervan is het jaarlijkse kerstdiner. Ooit is die begonnen in de oude loods, een tweedehands opnieuw opgebouwd houten schoolgebouwtje. Het gebouw had geen verwarming en dus droegen we snowboots onder onze nette kerstoutfit, en brandden er permanent 2 gasbranders. John kookte de maaltijd. Waxinelichtjes op tafel waren de enige verlichting. En toch was het erg gezellig en liep het geregeld ook wat uit de hand. Zo viel er wel eens iemand door een ruit en er werd wederom een nieuw gebruik toegevoegd; het zelf verzonnen TOR-kerstverhaal dat de voorzitter voorlas aan de leden.

In de jaren daarna werd het kerstdiner steeds professioneler. Dat lag voor een deel aan het gebouw: we kregen een goeie keuken in ons prachtige verwarmde pand, en we bleken zomaar met 70 man aan tafel te passen, tenminste, als je ook de tafels in de herenkleedkamer meerekende.

Maar ook de organisatie werd anders: waar we in het begin nog nauwelijks structuur hadden, kregen na een tijdje de kerstdiners een heus thema, kwam er een interactief programma waarbij ploegen c.q. tafels allemaal opdrachten kregen tussen de gangen door en ontstond alweer een nieuw gebruik: het gouden bankje. De winnaars van het gouden bakje werd bepaald aan de hand van de uitgevoerde opdrachten en mocht het jaar erna de organisatie van het kerstdiner ter hand nemen. En wat een prachtige thema’s kwamen er langs: Tiroler, St Lucia (een soort Sensation White op TOR), Venetiaans Carnaval, Gouden Eeuw en dan dit jaar Kleurrijke Kerst.

Ook werd de catering na verloop van tijd uitbesteed, eerst aan een opleiding en daarna aan ……Dit jaar komen Shambosa en Vittorio voor ons koken. En dat past uiteraard mooi in het kleurrijke thema van dit jaar.

Naast het kerstdiner kwam er ook een nieuwe traditie: het kerstdiner voor de jeugd. Ook dat draait nu al een aantal jaar en volgt de thematische opzet.

En ook de muziek ondergaat een professionaliseringsslag. Daar waar we tijdens ons eerste kerstdiner het nog moesten doen met een cassettebandje met kerstmuziek, en we ook een jaar hebben gehad dat er een koor voor ons kwam zingen, hebben we inmiddels een complete band die voor ons speelt. En misschien ‘zingt’ de voorzitter dit jaar zijn kerstverhaal dit jaar wel…

Kerstdiner TOR 2017: 16 december

Tijd: 19.00 uur
Kosten: 25 euro, inclusief drankjes

Inschrijven via de lijst op het prikbord, betalen op de avond zelf

Kerst 2017 poster


Bft-->m/s

Zoeken

Archief