Textiel inzamelingsactie

Textiel inzamelingsactie

Breng je gebruikte textiel naar TOR!
TOR doet mee aan de textielactie van de gemeente Tilburg. We leveren daarmee positieve bijdrage aan het milieu en sparen voor een nieuwe set riemen.  Textiel = kleding, schoenen, gordijnen en beddengoed.

Wij sorteren, gemeente recycled
Van 23 oktober tot 30 oktober staan er twee textielcontainers op TOR. De gemeente verdubbelt de opbrengst bij de drie Tilburgse scholen en/of verenigingen die het meest aantal kilo’s textiel inzamelen. Dus kom maar door met dat textiel!

Wat gebeurt ermee?
Bruikbare kleding en schoeisel wordt verkocht als tweedehandskleding in arme landen. Een deel van het textiel dat niet meer bruikbaar is, wordt gerecycled tot grondstof voor textielmaterialen, bijvoorbeeld garens voor het maken van nieuwe kleding, maar ook voor vloerbedekking, dekens en vilt voor geluidsisolatie. Van kapotte kleding worden ook poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Wat overblijft, wordt verbrand, dit is landelijk zo’n 8%.

Wat mag niet in de textielcontainer?
Vloerbedekking (mag bij grof huisvuil), zwaar vervuilde kleding (olie-, verfvlekken of nat) mag bij restafval.

Knipsel textielactie 2017


Bft-->m/s

Zoeken

Archief