Roei-avonturen op de WK Masters in Bled

Roei-avonturen op de WK Masters in Bled

WRMR Bled 2017Het begon allemaal ergens in februari. Dorien vertelde mij dat ze een accommodatie in Bled (Slovenië) had geboekt, omdat ze naar de WK Masters wilde gaan. Ik dolblij, want dat wilde ik ook heel graag. Joost en Michel sloten al snel aan bij onze plannen en het trainen kon beginnen. Met de DMO als 0 meting om te zien hoeveel werk er nog aan de winkel was en dat was er nog wel een beetje. Daarom werd de trainingsintensiteit verhoogd naar 5 x in de week, met af en toe een uitschieter naar 6x per week en soms zelfs 2x op 1 dag. We zijn zelfs afgereisd naar de Bosbaan om daar 2x op een dag te trainen in de 8.

De tijd vloog voorbij en de tijd om te vertrekken was daar. Op vrijdag 1 september werd de botenwagen geladen en vertrok Michel, samen met Gareth (van Swift) met de botenwagen richting Bled. Op zaterdagnacht volgden Joost met Peter Klomp. Dorien en ik vertrokken op 5 september comfortabel met het vliegtuig om vervolgens een paar uur later de boys weer te ontmoeten.Na een korte trainingsessie van Dorien op de dinsdagavond waren de voorbereidingen op de wedstrijden klaar.

Het is inmiddels woensdag 6 september.  De 1e wedstrijddag. Dorien start om 12.52 uur in de skiff. Het is spannend. Dorien levert een harde strijd en finisht op een keurige 3e plaats. Nu uitrusten voor de strijd van morgen in een combinatie 8 (TOR, Breda, Tromp). De strijd die om 07.00 uur in de ochtend start. Maar eerst vaart Michel vandaag nog in de 8 met de mannen van the OAR uit Antwerpen. Een plan wat op de vrijdagavond nog tot stand is gekomen. Ik sta bij de finish, daar komen ze aan. Ze komen steeds dichterbij.  Ai dat ziet er niet best uit. Ze liggen op de laatste plaats.

Donderdag 5 september: 04.45 opstaan, proberen wat te ontbijten, een wandeling van 25 minuten naar de boot, 15 minuten warmdraaien op de ergometer en vervolgens het water op. Michel stuurt, Dorien op slag, Ik op plaats 3. Om 07.00 klinkt het startschot en daar gaan we. De start gaat goed, we zijn snel weg en liggen al snel op de 2e plaats. We trappen de benen zuur om de 1e plaats te bemachtigen, Michel pusht ons tot het uiterst, maar helaas zijn de andere dames te sterk voor ons. Geen blik, maar wel tevreden met de race. Vooral als achteraf blijkt dat die dames de allersnelste tijd overall hebben gevaren. Nu weer uitrusten voor de race in de 2x die later die middag plaats zal vinden. Helaas moesten we daardoor de races van Joost en Michel missen. (Joost finisht 5e in de skif en later roeit hij samen met Michel naar een 7e plaats in de 2x).

Om 15.55 was de volgende race van Dorien en mij. De zenuwen gierden door mijn lijf. Het startschot kwam en we gingen heel goed weg. We lagen nipt 3e, waren bezig met een inhaalslag en hadden de boot voor ons bijna te pakken. Helaas gooiden 2 snoeken en een ballenlijn wat roet in het eten waardoor we stil vielen. We lieten ons echter niet uit het lood slaan en herpakten ons met een flinke eindsprint met een 3e plek als resultaat.

We zijn  inmiddels op vrijdag 6 september, dag 3 en Dorien start om 08.55 in een internationale combinatie 4- (boord 4). Ik heb last van plaatsvervangende wedstrijdspanning terwijl ik bij de finish zit om de race te volgen. Van een afstand zie ik haar aankomen, ze gaan hard. Dan zie ik dat ze op de 1e plaats liggen, mijn hartslag is inmiddels gestegen en dan de ontlading. Jaaaaaaaaaaaaaa Dorien wint blik! Ik huil tranen van geluk en ben super trots op mijn roeimaatje. Nu wachten op Joost die in de skiff zal starten. Daar komt ie aan. Hij ligt goed in het veld, het is een spannende strijd tussen de 2e, 3e en 4e plek. Hij geeft alles en perst er nog een flinke eindsprint uit met een mooie 4e plek als eindresultaat. Nu wederom uitrusten voor onze volgende race die later die middag plaats vindt.

We hebben iets goed te maken voor gisteren. Vandaag geen wedstrijdzenuwen, maar ontspanning aan de start. Daar is weer de voor ons inmiddels bekende quickstart. Dan de “attention” en kort erna de “GO”. Daar gaan we, we gaan wederom zeer goed van start. Ik beland in mijn tunneltje en denk alleen aan “keren” en “benen plat”. Ik hoor alleen de stem van Dorien die af en toe een focuspunt roept. Dan hoor ik Dorien de eindsprint aangeven en we zetten nog harder aan. Heel even durf ik te kijken hoe we liggen ten opzichte van de rest en we liggen 2e. We lopen iets in op de nummers 1. De eindsprint was goed, maar helaas hadden de nummers 1 een nog betere eindsprint en eindigen we 2e. Helaas geen blik, maar zeer tevreden. Nu een dagje rust voor ons.

Inmiddels zijn we op dag 4, de zaterdag. Vandaag alleen een race voor Joost en Michel in de 2x. Dorien en ik zitten bij de finish en zien ze aankomen. Ai dat ziet er niet best uit, ze liggen op de laatste positie. Ze hebben gestreden en helaas verloren, maar ik ben toch wel trots op de mannen.

En dan de laatste dag, de zondag. Tja, wat moet ik over deze dag zeggen dan: “Wat een hondenweer”. De regen komt met bakken uit de hemel en de wind trekt aan. Niet echt aanlokkelijk weer om te roeien, maar we gaan ervoor. Vandaag de mixed races. We beginnen in de mixed 4. Dorien op slag, gevolgd door Joost, dan Michel en ik op boeg. Voor ons zien we nog hoe een roeier uit een 8 geslingerd wordt, maar daar laten we ons niet door afleiden. We verschijnen aan de start. We liggen in baan 1. In de overige banen zie ik boten met kleerkasten van roeiers en moet even slikken. Dan volgt de start, daar gaan we. Het kleerkasten geweld was net iets te goed, maar we zijn alsnog voorlaatste.

Als verzopen katjes stappen we de boot uit. Nog kort even rust tot de volgende race. Dan zijn Michel en ik aan de beurt. We hebben hard getraind voor dit moment en we hebben er beiden zin in, ondanks de regen die nog steeds met bakken uit de hemel komt. Door de wind liggen we scheef op de baan. Terwijl Michel ons recht probeert te leggen krijgen we de GO, waardoor we slecht uit de start komen. Toch gaan we ervoor. Het duurt lang voordat we onszelf herpakken en blijven daardoor helaas ver achter t.o.v. de rest met de laatste plaats als resultaat. Ondertussen moeten Joost en Dorien starten. Ik heb de wedstrijd helaas niet gezien, maar het was een zeer spannende strijd volgens Dorien. De benen volledig zuur getrapt en een mooie 2e plaats als eindresultaat.

Wat was het weer geweldig, de WK Masters. En wat hebben we het goed gedaan. Dit keer zelfs met een blik dankzij Dorien. TOR heeft van zich laten horen!

Nu heb ik in dit verhaal nog een paar belangrijke mensen nog niet genoemd. Dankzij deze mannen konden wij rekenen op de nodige support en hulp. Dat is om te beginnen Wim, hij stond door weer en  wind bij de finish om ons aan te moedigen. Bedankt Wim Kemme. Daarnaast de heren van Swift Racing: Peter Klomp , Gareth en Gaëtan. Zij hebben onze boten vervoerd, geholpen met ontbrekende onderdelen van de boot en opslag van onze tassen tijdens het roeien. Heren, ook jullie ontzettend bedankt voor alles.

Mandy Backx


Bft-->m/s

Zoeken

Archief