De Weerribbentocht van 20-08-2017

De Weerribbentocht van 20-08-2017

Vroeg uit bed op zondagmorgen, 7.00u, om op tijd, 10.30u, in Tuk te zijn. Ongeveer 190 km van Tilburg is daar een roeivereniging, ’t Diep en daar ging een grote groep roeiers van TOR naartoe om een toertocht te roeien.

Er waren roeiers van allerlei pluimage: beginners, gevorderden en oude rotten zeg maar. We werden ontvangen in een prachtig clubgebouw, met een kop koffie of thee. De sfeer was gezellig en positief. Na een korte uitleg en het uitdelen van de route, waren we er klaar voor: het water op! Intussen kwam er ook al water uit de lucht…..
We werden verdeeld over een aantal C boten en daar gingen we. Acht kilometer ongeveer over het Steenwijkerdiep, het leek wel op het Wilhelminakanaal, maar dan met heel veel wind tegen. We boffen maar bij TOR, dat we in een soort kuip roeien en dat de wind bijna nooit rechtstreeks over het water waait.
Ook waren er wat kleine buitjes onderweg, maar die waren te verwaarlozen, bij het aanleggen na de eerste 8 km viel het met bakken uit de hemel. Na de pauze konden we kiezen welke route te varen, maar de Weerribben waren het doel.

We hebben er maar een klein stukje van gezien uiteindelijk, omdat de weergoden ons niet goed gezind waren. Walter zijn clubje en ik ook, hadden het idee dat Marion (Somers) daar boven de boel mee aan het regelen was, gewoon omdat ze er niet meer bij kan zijn!
We zijn weer terug geroeid naar ’t Diep, het regende bijna niet meer en de zon liet zich zelfs zien. Maar het allerfijnste was dat we de wind mee hadden. Nadat we de boten weer hadden opgeruimd, gedoucht en wat gedronken hadden, weer op huis aan.

Al met al is het toch de moeite waard geweest! Zeker een plek om nog eens naar toe terug te gaan, liefst met mooi weer……

Bedankt mensen van ’t Diep voor de gastvrije ontvangst.

Marjanke, bedankt voor de organisatie vanuit onze vereniging.

Jan-Willem


Bft-->m/s

Zoeken

Archief