Hoe mooi wil je het hebben: roeien in Portugal!

Hoe mooi wil je het hebben: roeien in Portugal!

Een verslag schrijven van onze Portugal reis is bijna een onmogelijke opgave, zoveel mooie en bijzondere ervaringen als we daar hebben opgedaan.. We gaan toch een poging wagen.

Van 6 tot en met 14 augustus zijn wij, Annemarie, Andrea, Charlotte, Koj, Lucia, Maria, Pauline, Renate en Wim vanaf Eindhoven naar onze eerste bestemming gereisd aan de rivier Douro. Gelukkig nog net op tijd om de laatste helft van onze voetballende vrouwen te zien, dus de stemming zat er gelijk goed in.

De volgende dag ons eerste roeitocht van 23 kilometer en dat hebben we geweten.. Een tegenwind van rond de windkracht 6 was een zeer goede voedingsbodem voor blaren, die ons de rest van de week nog parten hebben gespeeld. Maar de wijnproeverij diezelfde avond met aansluitend een diner in het Douro museum maakten veel goed!

De volgende dag 25 kilometer geroeid, al verdenken we de Portugezen er soms van dat zij een wat andere beleving van kilometers hebben dan wij.. Hoogtepunt van die dag was de sluis waar we met 8 roeiboten in lagen en waarin we maar liefst 25 meter zijn afgezakt onder het gezang van ‘We are the champions’.

Onze laatste dag op de Douro met een tocht van rond de 30 kilometer afgesloten en wat is het toch mooi en bijzonder om daar te roeien. Bovendien in internationaal gezelschap, in totaal rond de 40 deelnemers, met de fantastische Portugese crew van Ginásio die er alles aan doet om het ons naar de zin te maken. De volgende dag was het helaas tijd om afscheid van Koj te nemen, zij had nog een vakantie in Frankrijk te gaan.

Wij zijn toen afgereisd naar onze volgende bestemming, de rivier Mondego, waar we wederom een fantastisch hotel hadden met dit keer uitzicht op zee. Na een heerlijk welkomstdiner met het volgende roeigezelschap, ’s avonds de stad Figuieira da Foz onveilig gemaakt en de voetjes van de vloer in danstent The red shoes. Andrea is de volgende dag jammer genoeg terug naar Stockholm gevlogen: zeer pijnlijke blessure als gevolg van rugcrawl in het zwembad van ons eerste hotel..  Vanaf de thuisbasis van Ginásio hebben we op getijde water geroeid, zoutpannen bezocht en  ’s avonds voortreffelijk gedineerd bij de tennisclub van Figuieira de Foz.

De tweede dag eerst cultuur gesnoven met een bezoek aan twee kerken, een klooster en een excursie én proeverij bij een lokale bakkerij. ’s Middags op weer heel mooi roeiwater een tocht van rond de 20 kilometer op de Mondego gemaakt, maar wel opgeschrikt door brandblusvliegtuigen die over ons heen scheerden om water te scheppen voor een behoorlijke bosbrand in de buurt. ’s Avonds gegeten aan lange tafels bij een dorpsfeest, weer een mooie ervaring erbij.

En dan de laatste dag: nog 15 kilometer geroeid en vervolgens een zeer riante afscheidslunch op het 5-sterren resort waar we verbleven. Dat er bij de dankwoordjes na afloop van de lunch bij ongeveer alle deelnemers tranen vloeiden, vat heel mooi samen hoe bijzonder en mooi we het samen hebben gehad! Het roeien, de lunches, diners, mooie hotels, excursies maar vooral het fijne gezelschap hebben deze week echt onvergetelijk gemaakt.
Daarom zijn we ook heel blij dat we rond de Moordregatta een groep van 25 Portugezen bij TOR mogen verwelkomen om hen op onze beurt in de watten te kunnen leggen!


Bft-->m/s

Zoeken

Archief