Aanloop naar de Coupe, Sjoerds verslag

Aanloop naar de Coupe, Sjoerds verslag

Coupe de la Jeunesse 2017
“Na een jaar van heel veel trainingen en toewijding aan het roeien is het dan bijna zover. De  Coupe de la Jeunesse 2017. Een wedstrijd waarin de betere jeugdploegen van ieder land mogen laten zien wat ze waard zijn op internationaal niveau. Zelf zit ik in de Acht op boeg, ondanks het feit dat deze positie nog niet helemaal vaststaat, is dit wel de plaats waar ik nu 9 a 10 keer per week instap.

Het trainen voor een wedstrijd als de coupe is een traject wat natuurlijk veel langer duurt dan de afgelopen en komende weken. Zo heeft ieder voor zich in de winter aan het herstel en uithoudingsvermogen gewerkt en door het hele seizoen natuurlijk aan zijn techniek. De ploeg is echter pas vrij recent definitief, maar door de vele trainingen van de laatste tijd begint de ploeg echt beter te roeien. We hopen dus ook hoge ogen te gooien als het toernooi daar is.

Momenteel woon ik in Amsterdam met een ploeggenoot. Het is net als op kamers zijn, maar dan heel luxe. We “wonen” in een huis zo’n 20 minuten fietsen van Bosbaan af. Dit is natuurlijk ideaal, want zo hoef ik niet constant op en neer met de trein. We moeten hier wel voor onszelf zorgen, maar dat gaat vooralsnog goed.

Ik kijk erg uit naar de Coupe en vind de aanloop er naartoe ook al geweldig. Het trainen op de Bosbaan is op zich al gaaf, en het feit dat ik dat mag doen met een heel erg gezellige ploeg in een boot die echt heel hard kan gaan, maakt het allemaal nog een stuk leuker.”

Sjoerd van Loon
Sjoerd 8 Hazewinkel.1


Bft-->m/s

Zoeken

Archief