Dutch Masters Open in Tilburg, nu ook voor C4en

Dutch Masters Open in Tilburg, nu ook voor C4en

DMO 2017 1

Op 17 juni a.s. vinden op de Watersportbaan Tilburg de Dutch Masters Open (DMO) plaats. Voorheen gehouden op de Willem Alexanderbaan en nu voor het eerst in het Hart van Brabant. Prachtig voor TOR dat wij de deelnemers aan deze wedstrijd mogen verwelkomen.

De wedstrijd staat open voor gladde boten en voor C4en. Dus let op! Heb je S1 of S2? Roei je met een groepje in een C4 of weet je dat te vormen? Doe mee en start op deze wedstrijd.

Er zijn drie categorieën:

– Mannen
– Vrouwen
– Mix

De wedstrijd bestaat uit 1.000 meter races boord-aan-boord met maximaal 4 ploegen naast elkaar. De banen zijn aangegeven met borden boven de baan. Er komen deelnemers uit Nederland, België en Duitsland in allerlei leeftijdscategorieën. Veteranen A t/m K, dus van 27 tot 85 jaar oud.

Het wedstrijdschema staat online op de DMO site. Zie de blokindeling hier. Vorderingen zijn ook op Facebook , Twitter en Instagram te volgen.

Ben je tussen de 27 en 85 jaar oud, aarzel niet en schrijf je in. Een mooiere kans om zo dicht bij huis aan een dergelijke wedstrijd mee te doen, komt niet zo heel vaak voorbij!

Lees hier meer.

Masters zijn roeiers en roeisters van 27 jaar en ouder. Ze roeien in verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar over 1000 meter boord-aan-boord op 4 banen. Deze categorieën worden bepaald op basis van de gemiddelde leeftijd van de roeiers in de boot volgens onderstaande informatie:

Masters
Masters A veteranen, vanaf 27 jaar
Masters B veteranen, gem. leeftijd ten minste 36 jaar
Masters C veteranen, gem. leeftijd ten minste 43 jaar
Masters D veteranen, gem. leeftijd ten minste 50 jaar
Masters E veteranen, gem. leeftijd ten minste 55 jaar
Masters F veteranen, gem. leeftijd ten minste 60 jaar
Masters G veteranen, gem. leeftijd ten minste 65 jaar
Masters H veteranen, gem. leeftijd ten minste 70 jaar
Masters I veteranen, gem. leeftijd ten minste 75 jaar
Masters J veteranen, gem. leeftijd ten minste 80 jaar
Masters K veteranen, gem. leeftijd ten minste 85 jaar

https://knrb.nl/roeisport/wedstrijdroeien/masters-wedstrijden/

Je kunt Masters in Tilburg varen in alle verschillende bootnummers per leeftijdscategorie. Als er te weinig inschrijvingen in een categorie zijn, dan wordt deze samengevoegd bij een andere categorie en starten de ploegen met startverschillen over 1.000 m. Deze startverschillen zijn bepaald met behulp van een groot rekenkundig model op basis van jarenlange verzamelen van uitslagen.

Inschrijven kan via de wedstrijdcommissaris (Dorien te Kiefte en het wedstrijdformulier op www.rvtor.nl ) onder vermelding van je naam en geboortejaar en voorkeur van boot. Denk eraan dat je een wedstrijdcontract moet hebben om deel te nemen (aan te vragen bij Dorien).

We hopen uiteraard dat er veel TOR ploegen zullen deelnemen. Niet alleen de gladde boten maar ook de C4-en. En als je er dan toch bent, help ons dan mee met een aantal taken langs de baan, zoals het pulsen van de start, tussentijden en de finish.

Graag tot zaterdag 17 juni op onze eigen wedstrijdbaan !

Robert-Paul

 


Bft-->m/s

Zoeken

Archief