Winst 100km regatta op de Rijn!

Winst 100km regatta op de Rijn!

michiel-keulenOp zaterdag 27 augustus 2016 was het zover. Alweer de 10e editie van de KCfW-100km-regatta. Een ééndaagse roeimarathon op het Duitse gedeelte van de Rhein, ontstaan tien jaar geleden vanwege het 100 jarige bestaan van de organiserende vereniging. En de 10e editie kan natuurlijk geen goed jubileum zijn, zonder de aanwezigheid van TOR! Dus hup, van Lahnstein all-the-way naar Köln!

De wedstrijd heeft een gelimiteerd aantal deelnemers juist vanwege het roeien op de Rhein. Dit is zeker niet de makkelijkste rivier door de aanwezigheid van grote schepen en dus ook hoge golven. Ervaring is een vereiste, net als een goede (lees zeewaardige) C4.

Net als voorgaande jaren dient deze regatta voor vele topteams als voorbereiding op de Tour de Lac Leman (160km op het meer van Geneve). De crème de la crème van het marathonroeien.

De deelname namens TOR kwam van Michiel Roos die in de open klasse van start ging in een gelegenheidscombinatie van Köln/Neuwied/TOR waarmee hij later dit jaar ook in Geneve zal verschijnen. Met 30 graden en een volle zon waren de omstandigheden zwaar te noemen. De golven waren ondanks de afwezigheid van de wind aardig hoog, waardoor het boegpuntje af en toe kopje onder ging en de boot deels volliep. Met een systeem in de huid, afkomstig uit het zeilen, was de boot binnen korte tijd weer kurkdroog. Innovatief in de roeiwereld, dat dan weer wel. Slechts vijf boten zijn hier nog maar mee uitgerust, maar dit aantal zal in de toekomst zeker toenemen.

Met het benutten van de stroming komt de eindtijd uit op 5 uur en 15 minuten. Met het passeren van de streep was het voor ons al duidelijk. Slechts één boot hebben we niet weten in te halen (deze vertrok een uur eerder), maar de overwinning was wel een feit. Onze concurrenten hadden we al verschalkt, al was het op voorhand geen zekere overwinning. De top vier lag uiteindelijk slechts 12 minuten van elkaar! Maar het is altijd fijn als je aan het langste eind trekt. Wederom een mooie overwinning voor TOR op internationale wateren. Door deze overwinning puilt de prijzenkast weer iets verder uit, dus schroom niet en neem een kijkje achter het glas alwaar de beker te bewonderen is.


Bft-->m/s

Zoeken

Archief