Woelige wateren en mooie overwinningen voor TOR

Woelige wateren en mooie overwinningen voor TOR

Via de TOR Facebook en Twitter pagina’s vliegen de berichten over en weer over Torrianen die starten op wedstrijden. Hier vatten we de hoogtepunten van de resultaten samen. Alle deelnames en klasseringen vind je ook terug in het  schema onderaan.

 

Brugge

De Brugge Boat Race van 2015 lag bij de heren dubbelvier nog vers in het geheugen toen zij eind februari 2016 weer aan de start lagen voor een 5 km op het winderige en woelige water van het kanaal tussen Oostende en Brugge. Na een goede eerste helft waarbij ze het deze keer droog hielden, maakte een andere ploeg een cruciale fout waardoor onze TOR-vier werd aangevaren. Na een snel herstel zijn de mannen vol adrenaline naar de finish geroeid en behaalden een mooie 3e plek! De combinatie dames vier met Mandy, Dorien, Hilde (rv Hertog), Anna (rv Nautilus) en gestuurd door Nicole (wsr Argo) konden ook goed met de wind overweg en werden tweede. De mannen acht heeft zichzelf naar een mooie 4e plek geroeid. Uiteraard hebben we in een gezellig café op deze resultaten geproost met een passende Brugse Zot erbij!

Amsterdam
In maart was het weer tijd voor een van de klassiekers op de Amstel in Amsterdam: De Heineken Roeivierkamp. Onze damesvier met Mandy, Marije, Maran en Dorien hadden zich met Elena (ex-Phocas) als ervaren stuurvrouw aan het roer goed voorbereid op het Heineken weekend. De sprints waren geoefend op tempo 38, de baanhaal was erin gestampt en de regenjacks en mutsen zaten ingepakt. De eerste afstand van 2.5 km ging vlot en  verschillende tegenstanders werd het nakijken gegeven. De sprint van 250 meter die meteen daarna volgde verliep rommeliger dan gepland, maar desalniettemin werd er toch een degelijke 56.5 sec op de klok gezet. Het resultaat na dag 1 was een fantastisch mooie 2e plek! Dag 2 was de afstand 5 km, en ondanks goed roeien bleken de Brabantse kleinere dames minder goed opgewassen tegen de straffe tegenwind die ze in de Omval tegemoet kwam. Ondanks dit alles is de dames dubbelvier 2e geworden in hun eigen veld (DVA 4x+) en zelfs 5e van alle dames veteranen dubbelvieren (40+ ploegen!). De mannen acht werd 9e op de Vierkamp in het heren veteranen B veld.

Breda
De Markcompetitie werd ook dit jaar weer bezocht door TOR en er werd goed gewonnen! Ria heeft een baanrecord neergezet in de dames veteranen G 1x en de dames vier van Helma/Ria/Frances/Monique hebben een baanrecord gevaren in de dames veteranen E 4x+. Ton en Helma waren daarnaast ook nog de snelste buitenlandse ploeg op de eerste wedstrijd van de competitie. Hulde aan deze mooie resultaten!

Tilburg
De Brabant8 kende een mooie eerste editie op het Tilburgse roeiwater, met ook ploegen uit Leiden, Breda en Alphen aan de Rijn. Het was een nieuwe wedstrijd met maar liefst vijf achten van TOR op het water. Voor het eerst sinds lange tijd lag een volledige dames boordacht van TOR aan de start, hopelijk zullen we deze ploeg nog vaker tegenkomen op het water. Er waren drie dames dubbelachten die het tegen elkaar opnamen en de mannen werden traditiegetrouw vertegenwoordigd door de Lola’s en de ploeg van Robert-Paul en Boris. Daarnaast was er ook een combinatie damesacht van verschillende verenigingen waarin vier TOR dames plaats hadden (Mandy, Maran, Marije en Dorien). Ondanks het missen van de start voor de combi-acht en de verkeerde uitslag voor de mannen achten, was het een succesvolle dag inclusief blik voor de dames combi-acht! Het was ook een mooie demonstratie op 17 april van achten bij ons op het kanaal, hopelijk kunnen we met z’n allen zorgen dat er nog veel edities mogen volgen.

Junioren
De junioren kenden dit jaar ook al enkele successen op de roeiwedstrijden in Nederland. Zo heeft Sjoerd afgelopen weekend nog de Hollandia roeiwedstrijden in Amsterdam in de J16 1x weten te winnen in zijn race en werd 2e overall! Zef werd dit weekend 1e in de heat en 3e in de A-finale bij de Njord sprint wedstrijden. Zef mocht eerder ook al blik ophalen op de Raceroei Regatta in Rotterdam waar hij zijn race in de J18 1x wist te winnen en ook 2e overall werd ondanks de bizar harde wind! Sjoerd mocht hier ook al een J16 1x blik omhangen. Daarnaast hebben de mannen samen al naar een 2e plek geroeid in Rotterdam en afgelopen weekend heeft Sjoerd met een roeimaatje van Hemus nog de B-finale gewonnen tijdens de Hollandia. Nog meer blik is er gewonnen door Max, die nog eens voor TOR uitkwam in Rotterdam op de Raceroei Regatta, en hier met z’n oude Coupe-maat Ben van Brussel een blik mocht ophalen voor hun winst in het Lichte Nieuwelingen tweezonder veld.

Ringvaart
Als laatste kunnen we niet onze twee deelnemers aan de Ringvaart regatta ongenoemd laten. Deze wedstrijd over 100 km van Leiderdorp richting Badhoevedorp en terug naar Delft via Leiden over de Ringvaart is geroeid door Michiel Roos en Joost Jansen, waarbij Michiel zijn 10-jarig jubileum vierde door te starten in een houten overnaadse skiff, een bijzonder mooi houten bootje die iedereen vast wel in de TOR-loods heeft zien liggen. Het was mooi om deze mannen te zien roeien en hoe ze beide hun uitputtingstocht konden volbrengen. Michiel finishte in 10 uur en 28 minuten, een baanrecord in overnaadse skiff! en Joost in 11 uur en 38 minuten. Geweldig gedaan mannen, de TOR-bloemetjes waren dik verdiend!

Zoals je leest laat TOR van zich horen op de roeiwedstrijden en hebben we mooie resultaten in alle categorieën. Laat dit een inspiratie zijn voor veel leden die de ambitie hebben om een wedstrijd te roeien, want het is misschien wel makkelijker en leuker dan je denkt! Zoek een ploeg bij elkaar, zorg voor enkele trainingen samen in de boot, vraag iemand om eens te komen coachen, zoek een mooie wedstrijd uit en je bent er klaar voor. Voor meer informatie kan je verschillende leden om advies vragen, waaronder de instructiecommissaris en roeicommissaris van TOR. Hulde aan alle mooie resultaten voor TOR en veel succes voor de wedstrijden die nog komen!

 

  1e plek!!! 2e plek!! 3e plek! overig
Brugge Boat Race (5 km) DV 4x+ (5e overall van 40 ploegen) HV 4x+ HV 8+: 4e
Winterwedstrijden (5 km) J16 1x J18 1x
Heineken Roeivierkamp (2.5 km-250 m-5 km) DVA 4x+ HVB 8+
Head of the River Amstel (8 km) DCl 4x+
Skiffhead (8 km) DV 1x
Brabant8 (1-3 km) DV 8+ (combi TOR-Breda-Nautilus-Maas) HV 8+
Westelijke Regatta / NK Klein (2 km) J18 1x
Damen Raceroei Regatta (2 km) J16 1xJ18 1xLN 2- J18 2x LO 2-
Ringvaart regatta Overn 1x HV 1x
Njord Sprints (500 m) B 1x Mix 2x
Hollandia (2 km) J16 1x J16 2x (winnaar B-finale)J18 1x

 

 


Bft-->m/s

Zoeken

Archief