Oudejaarstrial 2015

Oudejaarstrial 2015

Update: de foto’s staan online! Klik hier

De traditie is al enige tijd aan de gang: op oudejaarsdag organiseert Vidar de Oudejaarstrial en wij roeien mee om het jaar goed af te sluiten. Om 9 uur beginnen de TOR roeiers binnen te druppelen in het paviljoen en liggen de startnummers klaar. Nadat de koffie is gezet en de eerste aanzet tot het dekken van de tafels is gedaan komt Hans de Krijger met zijn oliebollenspullen en gaat hij aan het (be-)slag.

De 14 ploegen van TOR gaan het water op, het is mooi rustig weer en iedereen heeft zin in de 3,5 km achtervolgingsrace van Koningshoeve naar de eerste brug op de baan.

Dit jaar een willekeurige startvolgorde en dus kans op inhalen. Mooie plaatjes worden er op het water geschoten van prachtige luchten die de op de roeiers neerdalen. De eerste ploeg (Mandy/Dorien) gaat van start en zo gaan er in totaal 33 ploegen van start op deze OJT15 editie. Na de klotsbak van het kanaal komen de meeste ploegen op de Waterportbaan in een lekker ritme en begint het te lopen. Nadat de laatste ploeg over de finish kwam kon iedereen weer terug varen. Mooi gezicht al die ploegen breed uitgewaaierd over de roeibaan.
Met z’n allen aanleggen en de tafels dekken voor de brunch, eieren bakken, vlees en kaas op borden, fruitsalade, broodjes, worsten- en saucijzenbroodjes in de oven en dan is het tijdens het eten wachten op de uitslagen. De snelste TOR ploeg van de dag is de acht met Daan, Jort, Sam, Arend, Peter K, Arno, Thomas, Caspar en stuur Michel Breedveld (die zich meteen als lid heeft ingeschreven). De Fred&Peter bokaal dreigt dus weer een prooi te worden voor de acht, maar gelukkig worden de regels gemaakt door Fred & Peter zelf, dus als de snelste ploeg dezelfde is als vorig jaar dan gaat de trofee naar de tweede snelste ploeg. Dat is onze jeugd met Max (nu Vidar), Zef, Sjoerd en Ben (Hemus) die allen gecoacht worden door Willem Hagemans, de Vidar coach die zich over hen heeft ontfermt het afgelopen jaar. Natuurlijk zijn ze blij met hun bokaal die ze uit handen van Peter krijgen uitgereikt, onder dankzegging van de vele mooie jaren die hij op TOR heeft mogen beleven (Peter gaat nu bij De Hertog roeien). De jeugd had nog iets moois in petto voor Willem; een eigen roeivereniging “Willem IV”, een eigen roeiclub met logo, statuten (details volgen), nog geen clublied, maar mooi om te zien.
Zo komt er een eind aan een mooi roeijaar en ruimen we met z’n allen de boel op. Kijken we vooruit naar 2016. Met Jort van Gennip, vandaag nog in de acht en over 8 maanden in de lichte vier zonder op de Olympische Spelen in Rio, de vele mooie wedstrijden die komen, de ZRB in juni, de MoordRegatta in oktober, de afsluiting van ons lustrumjaar op 10 april en alle andere mooie roei evenementen die gaan komen. De laatste oliebollen worden gegeten en ook Hans wordt bedankt voor zijn overheerlijke zelf gebakken oliebollen, de traditie (voorzitter bakt oliebollen op de OJT) is weer in ere hersteld.

Een heel succesvol en goed 2016.

 

De uitslagen op basis van de starttijden en de finishvolgorde  –  hier de nieuwe uitslagen van de TOR ploegen: uitslagOJT2015

Foto’s volgen nog!

 


Bft-->m/s

Zoeken

Archief