Ons Moorddebuut!

Ons Moorddebuut!

1510 mix3xWe hadden de hoop eigenlijk al opgegeven, maar dankzij een oproepje in de Diginieuws is het een krappe week van te voren dan toch nog gelukt om een fanatiek team bij elkaar te krijgen voor de Moordregatta. Nieuwbakken TORiaan Marten ziet het wel zitten om met twee ambitieuze jongedames de boot in te duiken.

Na de eerste training op woensdag weten we het al: dit wordt top! De twee trainingen bestaan vooral uit buikspieroefeningen, er wordt meer gelachen dan geroeid door alle gevatte opmerkingen die door de boot vliegen. Donderdagavond schaven we de techniek nog wat bij en spreken we de tactiek door. We zijn er klaar voor! Tot onze grote verrassing wordt ons wedstrijddebuut ook de vuurdoop voor Ruth en Marjanke in een gladde boot.

Na een korte oefenronde in de Onafscheidelijk op de vrijdagavond onder de bezielende leiding van Dick Doeze Jager zijn we er van overtuigd dat we ook in een gladde boot die finish wel gaan halen. Op de wedstrijddag zinkt ons de moed echter nog bijna in de schoenen als de wedstrijdcommissaris ons vertelt dat de TriTor ‘toch wel een hele moeilijke boot is’…. Maar we laten ons niet afschrikken en zijn vastbesloten te gaan knallen in deze beauty. Een Brabants kwartiertje later dan gepland vertrekken we richting de start, nadat het voetstuur vakkundig uit de boot is gesloopt en we hebben geleerd dat rugnummers toch echt op de rug moeten worden gedragen (wie had dat gedacht!).

We starten in het jeugdveld, door de wedstrijdleiding strategisch als laatste ingedeeld. De kids om ons heen zien er uit alsof ze dit elke week doen, dus we kijken de kunst een beetje van ze af. Vanaf de start worden we vanaf de kant en vanuit andere boten hartgrondig aangemoedigd, super leuk! Onze tactiek om elke 500 meter te versnellen valt een beetje in het water. Tot onze grote schrik zijn we namelijk ‘opeens’ al bij de Beekse Bergen. Met alles wat we in ons hebben trappen we die laatste 500 meter vol door, en tot onze grote vreugde lukt het om vlak voor de finish een paar jeugdboten bij te halen.

Als winnaar van onze eigen categorie gemengd dubbel drie zonder (We waren de enige)  stappen we de boot uit. De tijd (8:51) zegt ons niets, maar we laten ons de rest van de dag graag vertellen dat het voor beginners ‘echt best wel een goede tijd’ is. De wedstrijd smaakt absoluut naar meer, dus grote kans dat jullie ons binnenkort fanatiek zien trainen voor een volgende uitdaging. Alle leuke en enthousiaste reacties hebben daar ook zeker aan bijgedragen, dus bedankt daarvoor!


Bft-->m/s

Zoeken

Archief